Recepten - Brood

Brood met lijnzaad en droge zuurdesem

250 gram tarwebloem
250 gram volkoren speltmeel (of volkorenmeel)
80 gram roggemeel
15 gram Natursauerteig
35 gram lijnzaad
15 gram verse gist
25 gram zonnebloemolie
370 gram water, lauwwarm
11 gram zout
Doe alle ingrediënten behalve het zout in de mengbeker en kneed.

5 min / kneedfunctie
Voeg het zout toe en kneed verder.
10 min / kneedfunctie
Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met folie en laat een eerste keer rijzen. 
Het volume moet verdubbelen. Duur 60-90 minuten.
Stort het deeg uit en druk de lucht uit het deeg (doorslaan) en vorm het tot een bal. 
Laat afgedekt ± 20 minuten liggen. Je kan 1 groot of 2 kleine broden maken!
Bol stevig op en laat in een bakvorm of rijsmandje opnieuw rijzen. Duur 60 minuten.
Bak het brood af in een oven die voorverwarmd is tot 225 °C. 
Baktijd is ongeveer 25 minuten. Verlaag eventueel de temperatuur voor de laatste 10 minuten
Laat het brood op een rooster volledig afkoelen voordat je het gaat snijden.
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.