Kaneelbroodjes (cinnamon rolls)
- 15 g verse gist (of 7 g droge gist)
- 500 g witte tarwebloem
- 100 g ei (2 medium eieren)
- 45 g suiker
- 8 g zout
- 110 g boter
- 160 g Sultana rozijnen
- 75 g donkere cassonade of basterd suiker
- 8 g kaneelpoeder
- 50 g hazelnoten
- 85 g half-zachte boter in blokjes
Doe de melk en de gist in de mengbeker en meng.
Voeg de bloem, de eieren, de suiker en het zout toe en kneed.
Voeg de boter in kleine blokjes toe en kneed.
Terwijl de thermomix kneedt voeg je beetje bij beetje de rozijnen toe.
Leg het deeg in een kom en laat rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in volume.
Hak de hazelnoten fijn in de thermomix en haal ze uit de beker.
Doe de boter met de donkere suiker en het kaneel in de beker en meng (spatel naar beneden).
Voeg de gemalen hazelnoten toe en meng tot een mooie pasta en breng over in een kommetje.
Haal het deeg uit de kom, bol op en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 40-30 cm. Smeer de pasta uit over het deeg. Laat onderaan een strook van 4 cm vrij. Rol het deeg van boven naar beneden en druk de naad mooi aan. Snij de rol in 10 gelijke delen. Leg de rolletjes in een bakvorm en laat 30-45 min rijzen. Verwarm de oven op 180° C. Bak het geheel af gedurende 25-30 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Maak het glazuur. Doe de bloemsuiker met het water en het vanille-extract in de beker en meng. Verdeel het glazuur over het brood.