Zoeken

Recepten - Brood

Mastellen

270 g volle melk

50 g verse gist

50 g boter

1 medium ei

550 g bloem

40 g kristalsuiker

1 koffielepel kaneel

8 g zout

1 losgeklopt ei om te doreren

Doe de melk, de boter en de gist in de beker en meng.

1 min / 37 °C / snelheid 2

Voeg het ei, de bloem, de suiker, het kaneel en als laatste het zout toe en kneed.

6 min / kneedfunctie

Haal het deeg uit de kom. En laat 20 minuten rusten.

Verdeel het deeg in stukjes van 50 g en bol ze op. Laat ze 15 min rusten.

Druk met je duim een gat in het bolletje deeg en rek een beetje open. 

Leg ze op een bakplaat en laat 1 uur rijzen.

Verwarm de oven tot 220°C.

Bestrijk ze met het losgeklopt ei en laat nog 10 min rijzen.

Bak 7 minuten af in een oven van 210 °C.

Laat afkoelen op een rooster.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.