Mastellen
270 g volle melk
50 g verse gist
50 g boter
1 medium ei
550 g bloem
40 g kristalsuiker
1 koffielepel kaneel
8 g zout
1 losgeklopt ei om te doreren
Doe de melk, de boter en de gist in de beker en meng.
1 min / 37 °C / snelheid 2
Voeg het ei, de bloem, de suiker, het kaneel en als laatste het zout toe en kneed.
6 min / kneedfunctie
Haal het deeg uit de kom. En laat 20 minuten rusten.
Verdeel het deeg in stukjes van 50 g en bol ze op. Laat ze 15 min rusten.
Druk met je duim een gat in het bolletje deeg en rek een beetje open.
Leg ze op een bakplaat en laat 1 uur rijzen.
Verwarm de oven tot 220°C.
Bestrijk ze met het losgeklopt ei en laat nog 10 min rijzen.
Bak 7 minuten af in een oven van 210 °C.
Laat afkoelen op een rooster.