Paas Sandwiches
Ingrediënten voor 15 sandwiches
- 240 g volle melk
- 60 g boter
- 30 g verse gist
- 570 g tarwebloem
- 2 eieren (medium)
- 15 g suiker
- 10 g zout
- 1 losgeklopt ei (om te doreren)
Doe de melk, boter en gist in de mengbeker en meng.
2 min / 37°C / snelheid 2
Doe de bloem, eieren, suiker en zout in de mengbeker en kneed.
5 min / kneedfunctie
Haal het deeg uit de beker en breng over in een kom. Dek af met plasticfolie en laat 1/2 tot 1 uur rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
Haal het deeg uit de kom. Kneed heel even door. Neem dan 1/3 van het deeg.
Bebloem je werkblad. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Draai het enkele keren om zodat het niet blijft kleven aan het werkblad.
Bebloem je werkblad. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Draai het enkele keren om zodat het niet blijft kleven aan het werkblad.
Duw met een uitsteekvorm je sandwich uit en leg het op een bakplaat.
Gebruik ongeveer 70-90 g deeg per sandwich.
Dek af met een theedoek of keukenhanddoek die je nat spuit met een plantenspuit.
Gebruik ongeveer 70-90 g deeg per sandwich.
Dek af met een theedoek of keukenhanddoek die je nat spuit met een plantenspuit.
Laat rijzen (ongeveer 1 uur).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smeer de broodjes in met het losgeklopt ei met een beetje melk.
Bak gedurende 7 minuten af in de voorverwarmde oven.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smeer de broodjes in met het losgeklopt ei met een beetje melk.
Bak gedurende 7 minuten af in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster.