Zoeken

Recepten - Desserts

Marsepein en amandelspijs

Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. Marsepein wordt vaak gebruikt om gebakjes en taarten te decoreren. Het bevat meer suiker en minder amandelen dan amandelspijs. De structuur van marsepein is fijner dan van amandelspijs. Aan marsepein worden vaak kleurstoffen en eiwit toegevoegd.

MARSEPEIN
  • 250 g amandelmeel
  • 250 g bloemsuiker
  • 1 eiwit
  • enkele druppels citroensap
  • amandelessence of amaretto (optioneel)
AMANDELSPIJS
  • 300 g amandelmeel
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 50 g water
  • enkele druppels citroensap
  • amandelessence of amaretto (optioneel)

MARSEPEIN

Doe het amandelmeel en de bloemsuiker in de mengbeker. Voeg het eiwit, citroensap en eventueel de smaakstoffen toe in de beker. Meng alles tot een mooi geheel.

AMANDELSPIJS

Doe het amandelmeel en de bloemsuiker in de mengbeker. Kluts in een kommetje het ei samen met het water en het citroensap. Voeg dit toe in de beker. Schenk er eventueel amandelessence of amaretto bij. Meng alles tot een mooi geheel.

30 sec / snelheid 4

Haal uit de beker. Kneed tot een bol. Wikkel in plasticfolie en laat in de ijskast rusten. 

TIPS

Amandelbloem
Amandelbloem is gemaakt van fijngemalen, geblancheerde amandelen. Dit betekent dat de amandelen zijn gekookt, om de schil makkelijk te verwijderen. Eenmaal gekookt en gevild, worden de amandelen vervolgens gemalen in een blender of keukenmachine tot het bijna poeder is. Het resultaat? Een bleke, soms lichtgele bloem die heel zacht aanvoelt.
Amandelmeel
Amandelmeel heeft een heel andere structuur. Aangezien de amandel met schil wordt gemalen, krijgt het meel een grovere, kruimeligere textuur met donkerbruine en gele vlekken.
Amandelpoeder
Amandelpoeder is poeder van amandelen waaruit de olie geperst is. Daarom is amandelpoeder droger dan amandelmeel en minder smaakvol dan amandelmeel. De gezonde bestanddelen zijn door het verwijderen van de olie ook haast allemaal verdwenen.
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.