Zoeken

Recepten - Desserts

Oven Donuts

60 g zachte boter

60 ml zonnebloemolie

150 g suiker

2 eieren

1 tl vanille extract

rasp van 1 citroen

170 g natuuryoghurt (ik gebruikte 1 potje Griekse)

380 g bloem

1tl bakpoeder

1/2 tl bicarbonaat (= baksoda)

snufje zout

fondantglazuur

ijssnoepjes

Warm de oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte of 175°C hete lucht.

Doe de suiker met de boter en de olie in de beker en meng luchtig.

30 sec / snelheid 3,5

Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer tot een stevig beslag.

40 sec / snelheid 4

Vet de donutvorm goed in en verdeel met een lepel het beslag in de vormpjes. 
Vul ze voor ongeveer 3/4. 

Bak de donuts in 12-15 min. tot ze gaar en licht gebruind zijn. 
Laat ze afkoelen op een rooster. 

Dip ze in een kommetje met de fondantglazuur en daarna in een kommetje met de snoepjes.

 Tip

 Dit deeg kan je perfect gebruiken voor cupcakes!

(Naar een recept van “ZimtkeksAppeltarte”)

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.