Zoeken

Recepten - Desserts

Poffertjes

-      300 g volle melk

-      15 g verse gist (of 7 g droge gist)

-      15 g suiker

-      75 g boekweitmeel

-      150 g witte tarwebloem

-      1 groot ei

-      100 g zure room (of gewone room)

-      1 snuifje zout

-      50 g gesmolten boter (niet te warm!) 

Doe melk, de gist en de suiker  in de mengbeker en los op.

1 min / 37 ° C / snelheid 2

Doe de bloem met het snuifje zout, het ei en de zure room in de beker en meng.

30 sec / snelheid 3,5

Giet geleidelijk de boter bij het mengsel terwijl de messen draaien. Zorg dat je een glad deeg bekomt.

30 sec / snelheid 3,5

Laat het deeg in de beker 45 min rijzen. 

Klop het deeg even op en giet het in een doseer-fles. Heb je dat niet dan kan je een kannetje gebruiken of schep je het deeg met een kleine lepel in de pan. Bak de poffertjes goudbruin in een speciale poffertjes-pan op een matig vuur.

Bestrooi de poffertjes met bloemsuiker en boter.

Smakelijk!

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.