Zoeken

Recepten - Desserts

Scones van de Queen

500 g bloem

28 g bakpoeder

94 g boter

86 g suiker

2 eieren

140 ml karnemelk

100 g sultana-rozijnen (30 min weken in warm water)

1 ei om te doreren

Doe de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker in de beker en meng tot een kruimelbeslag.

5 sec / snelheid 5

Voeg de eieren en de melk bij het kruimelbeslag. Meng tot een glad deeg.

20 sec / snelheid 5

Droog de rozijnen op keukenrolpapier. Voeg de rozijnen toe en zorg dat die mooi verdeeld zijn.

20 sec / deegfunctie

Haal het deeg uit de beker, druk plat en bedek met folie. Laat 30 min rusten. Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 cm en duw de scones uit. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 20 min rusten. Strijk in met eigeel en bak 10-12 min in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en marmelade of confituur!


Bron: HLN 26/05/2020

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.