Suiker- of Luikse wafels
30 g verse gist
50 g volle melk
1 medium ei
300 g tarwebloem
1 medium ei
300 g tarwebloem
25 g kristalsuiker
1/2 pakje vanillesuiker
150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
5 g zout
150 g dikke parelsuiker
Verkruimel de gist in de beker, voeg de melk toe en warm op
1 min / 37°C / snelheid 1
Voeg het ei, de bloem, de suiker, de vanille suiker, de boter en het zout toe.
Meng tot een egaal deeg
Meng tot een egaal deeg
20 sec / snelheid 5
Kneed het deeg
5 min / kneedstand
Laat het deeg 10 minuten rusten in de beker
Voeg de parelsuiker toe
20 sec / linksomdraai / snelheid 1
Haal het deeg uit de beker en laat het deeg 10 minuten rusten
Verdeel het deeg in 11 stukken van 70 g
Maak er bolletjes van en laat ze 45-60 minuten rijzen
Maak er bolletjes van en laat ze 45-60 minuten rijzen
Verwarm het wafelijzer op de medium stand en bak de wafels ongeveer 3 minuten
Inboteren hoeft niet want er zit voldoende boter in het deeg
Inboteren hoeft niet want er zit voldoende boter in het deeg
Het ijzer mag vooral NIET te warm zijn want deze wafels verbranden snel door het hoge suikergehalte!!!
TIP
Halveer de deegbolletjes als je kleine wafeltjes wil bakken.