Zachte vanille wafels
325 g malse boter (KAMERTEMPERATUUR)
500 g bloem (patisseriebloem)
500 g bloem (patisseriebloem)
1 zakje bakpoeder (niet nodig als je zelfrijzende bloem gebruikt!)
325 g suiker
1,5 zakjes vanillesuiker (15 g)
4 eieren
80 g melk
Snuifje zout
Doe de boter in de beker en klop die los
30 sec / snelheid 4
Doe alle ingrediënten in de mengbeker en meng.
2,5 min / snelheid 5
Schraap eventueel het deeg wat naar beneden.
Verwarm je ijzer zeer goed voor.
Eventueel wat inboteren of instrijken met wat olie.
Bak met het deeg wafeltjes (klein = 1 koffielepel deeg, groot = 1 soeplepel deeg).
Eventueel wat inboteren of instrijken met wat olie.
Bak met het deeg wafeltjes (klein = 1 koffielepel deeg, groot = 1 soeplepel deeg).
Het kan gebeuren dat de eerste wafels niet goed uit het ijzer komen.
Maar eens je begint door te bakken moet het vanzelf gaan.
Maar eens je begint door te bakken moet het vanzelf gaan.
Leg de wafels op een rooster en laat afkoelen.
Bewaar in een goed afsluitbare koekendoos of blik.