Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Aalsterse vlaai

7 harde mastellen (250 g)(recept staat op www.bakkenmetmarian.be)

7 speculooskoekjes (optioneel)

1000 g volle melk

400 g kandijsiroop

200 g kristalsuiker

¼ koffielepel foelie (schors van nootmuskaat)

1 koffielepel kaneel

2 eieren

Verwarm de oven voor op 175°C.

Doe de hard geworden mastellen in de beker en mix ze fijn.

15 sec / snelheid 5

Haal uit de beker.

Giet de melk in de beker en voeg ook de kandijsiroop en de suiker toe. Breng aan de kook.

5 min / 100°C / snelheid 1

Voeg nu de gehakte mastellen, speculooskoekjes, de foelie en kaneel toe. Meng alles mooi egaal.

10 sec / snelheid

Verwarm verder.

10 min / 100°C / snelheid 2

Voeg de eieren toe en meng ze onder het deeg.

1 min / snelheid 5

Giet het deeg in een vuurvaste kom en bak af gedurende 1,5 uur. Zet na 60 minuten de oven wat lager. 

TIPS

·      Wat is foelie
Foelie komt van het omhulsel van de muskaatnoot, de pit van de vrucht van de nootmuskaatboom. Het is fijner dan muskaatnootpoeder.
Vind je geen foelie dan kan je nootmuskaat gebruiken. 

·      Heb je geen mastellen dan kan je die vervangen door peperkoek, speculaas en beschuiten. 

·      Heb je geen stenen kom om de vlaai in af te bakken kan je ook andere taartvormen gebruiken. Die bekleed je best met bakpapier alvorens het deeg er in te doen.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.