Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Amandel-perentaart

130 g boter (in blokjes)

4 medium eieren

150 g suiker

6 g amandelextract of -aroma

200 g patisseriebloem

1/2 pakje bakpoeder (8 g)

50 g amandelpoeder (of -meel)

1 snuifje zout

4 peren (geschild en in 4 gesneden)

beetje rietsuiker en geschaafde amandelen voor de afwerking

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de boter, eieren, suiker, amandelextract, bloem, bakpoeder, amandelpoeder (of -meel) en snuifje zout in de beker en mengen.

30 sec / snelheid 6

Breng het deeg over in een ingevette bakvorm.

Verdeel de peren over het deeg. Maak enkele inkervingen en bestrooi ze met een beetje rietsuiker.

Bestrooi de buitenrand van de taart met geschaafde amandelen.

Bak ongeveer 25-30 min. Prik in de taart met een naald om te controleren dat die doorbakken is.

Afbakken op 180°C, ongeveer 25-30 min.

TIP: je kan de peren, in schijfjes gesneden, wat laten weken in calvados en een beetje kandijsuiker! Heerlijk is dat. Het sap bij je deeg voegen en mee mengen! De patisseriebloem kan je vervangen door zelfrijzende bloem. Dan hoef je geen bakpoeder toe te voegen. De peren kan je vervangen door ander fruit zoals appelen, abrikozen, pruimen, …

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.