Amandelbrood - pain aux amandes
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 140 g donkere kandijsuiker (cassonade)
- 3 g bicarbonaat
- 90 g boter
- 1 ei
- 80 g hele witte amandelen (gepeld)
Doe de bloem, de bruine suiker en bicarbonaat in de mengbeker en meng.
Smelt heel lichtjes de boter (30 sec microgolf, mag niet te warm zijn!) voeg toe en meng.
Spatel naar beneden!
Voeg het ei toe en meng tot een mooi deegje.
Voeg de amandelen toe en meng voorzichtig. Zet de messen op linksomdraai!
Haal het deeg uit de beker en kneed even door. Rol tot een worst en vorm dan een rechthoek van 4 op 6 cm. Verpak in folie en leg enkele uren in de diepvries.
Snij het bevroren deeg in dunne schijfjes van 2 mm. Ik deed het met een mandoline. Je kan het ook met een heel scherp groot mes doen.
Leg de koekjes op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175°C en bak de koekjes ongeveer 10 min (afhankelijk van de dikte eventueel een beetje langer). Haal de koekjes uit de oven. Ze zullen nog zacht zijn. Laat ze afkoelen op de bakplaat!