Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Amaretto pralines

180 g lange vingers (boudoirs koekjes)

50 g fijne kristal suiker

150 g mascarpone

10 à 15 g amaretto

1 zakje expresso oploskoffie (nescafé)

200 g fondant chocolade (callebaut callets)

Doe de koekjes en de suiker in de beker en mix.

4 sec / snelheid 4

Los de oploskoffie op in 20 g water.

Voeg de mascarpone, amaretto en koffie bij de koekjes en mix.

15 sec / snelheid 4

Haal het mengsel uit de beker, doe in een kom en zet een half uur in de koelkast.

Rol 24 balletjes (ongeveer 15 g per balletje) van het mengsel en zet ze terug in de koelkast.

Smelt de chocolade.

2 min / 50°C / snelheid 2

Spatel naar beneden.

Smelt verder tot een mooie massa zonder klontjes.

2 min / 50°C / snelheid 2

Breng de gesmolten chocolade over in een kommetje. Dompel elk bolletje in de chocoalde en laat goed afdruipen. Je kan eventueel lolly-stokjes gebruiken. Leg het op een schaal met bakpapier. Laat uitharden. Dit kan eventueel in de ijskast.

 TIP

Als je deze heerlijke pralines mooi verpakt is het een leuk cadeautje! 

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.