Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Appelflappen

6 grote appelen (750 g), in stukken gesneden
15 g citroensap
50 g suiker
1/2 tl extract vanille-extract
50 g rozijnen
Fijne parelsuiker
500 g bladerdeeg
1 ei 
Doe de appelen, citroensap, suiker en vanille-extract in de mengbeker en kook
9 min / 100°C / linksomdraai / snelheid 1
Pureer
10 sec / snelheid 5
Doe de inhoud over in een schaal en voeg de rozijnen toe. Laat afkoelen
Snij 6-7 cirkels van 15-16 cm uit het bladerdeeg
Doorprik het deeg met een vork
Bestrijk de randjes met losgeklopt ei
Leg 40-45 g appelmoes in het midden van het bladerdeeg
Plooi het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed aan
Leg de appelflappen op een bakplaat (met bakpapier)
Bestrijk met losgeklopt ei
Doorprik de appelflappen enkele keren met een mes
Maak met de stompe kant van een mes een 6-tal inkepingen in de rand van de appelflap
Strooi een beetje fijne parelsuiker op de appelflappen
Bak af in een voorverwarmde oven van 210°c gedurende 25-30 minuten
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.