Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Biscuit met slagroom en fruit

  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • snuifje zout
  • 100 g bloem
  • theelepel bakpoeder
  • 400 g room (min 40 % vet)
  • 6 koffielepels bloemsuiker om de slagroom te zoeten
  • advocaat (recept op mijn website!)(optioneel)
  • vers fruit (fruit uit blik kan ook)

 

Zet de vlinder op de messen

Doe de eieren en suiker in de mengbeker en klop:

8 min / 37 ° C / snelheid 4

en nogmaals verder opkloppen (maar zonder temperatuur)

6 min / snelheid 4

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven op het opgeklopte mengsel van eieren en suiker en meng

7 sec / snelheid 3

Stort het deeg in een ingevette en bebloemde bakvorm.
Bak 15-20 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 ° C. De duurtijd hangt af van de grootte en hoogte van je vorm. Hoe hoger hoe langer de biscuit moet bakken. Prik met een naald in het deeg om te testen of hij gaar is. Er mag niets meer aan je naald blijven kleven. Let goed op dat je niet te lang bakt!
Haal de gebakken biscuit uit de oven en laat zo 5 minuten rusten.
Ontvorm en leg op een rooster en laat volledig afkoelen.

 

Afwerking biscuit

Klop de slagroom met de suiker op. Gebruik de vlinder. Let op dat je niet te ver klopt! Begin met een minuutje, klop dan nog verder en kijk tot de slagroom stijf is. Doe in een spuitzak.

vlinder / snelheid 4

Snij de biscuit in 2 lagen. Strijk de advocaat op de eerste laag biscuit en bedek met een laagje slagroom.

Verdeel daarop een deel van het vers fruit (in kleine stukjes).

Leg een tweede laag biscuit op het fruit en bestrijk deze met wat slagroom.

Bestrijk de biscuit aan de buitenkant met de slagroom. Strijk deze mooi glad en versier met het vers fruit. Breng aan de zijkanten chocolade- of amandelschilfers aan.

 

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.