Boter- of zandkoekjes (basisrecept)
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1 ei
- ½ tl vanille extract
- 400 g tarwe bloem (wit)
- 1 snuifje zout
- uitstekers voor koekjes
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1 ei
- ½ tl vanille extract
- 400 g tarwe bloem (wit)
- 1 snuifje zout
- uitstekers voor koekjes
Doe de boter en de suiker in de beker en klop los.
1 min / snelheid 4
Voeg het ei en vanille extract toe en meng.
20 sec / snelheid 4
Voeg de bloem en het snuifje zout toe en meng tot een mooi deegje.
1 min / snelheid 4
Haal het deeg uit de beker. Kneed even door. Verdeel het deeg in 2 en verpak in folie. Laat dit minimaal vier uur (of 1 nacht) rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Rol een deel het deeg uit tussen 2 vellen plastic-folie. (dikte 5 mm). Dit is zeer handig. Je hebt geen probleem met deeg dat aan je werkblad blijft kleven. Steek de koekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een koekendoos.
TIPS:
- Je kan de koekjes eventueel nog versieren met royal icing of chocolade.
- Bewaar de koekjes in een koektrommel (3-4 weken). Het deeg kan je 1 week bewaren in de koelkast of wel 3 maanden in de vriezer.
- Je kan de koekjes eventueel nog versieren met royal icing of chocolade.
- Bewaar de koekjes in een koektrommel (3-4 weken). Het deeg kan je 1 week bewaren in de koelkast of wel 3 maanden in de vriezer.