Broodpudding
300 g oud brood in blokken gesneden
100 g cassonade suiker (donker bruin)
500 g melk
5 g speculaaskruiden
4 eieren
Eventueel rozijntjes, dadels, noten, chocolade …
Verwarm de oven op 180°C
Doe het brood in de beker en hak fijn
Haal het brood eruit en zet opzij in een kom
Doe de melk en de suiker (en eventueel de chocolade) in de beker en warm op
Doe het brood er bij
Voeg de eieren en de speculaaskruiden (of kaneel) toe en kneed
Voeg de rozijnen (of dadels, noten, …) toe en meng
Vet een bakvorm in, doe er het deeg in, leg er enkele klontjes boter op en bak 60 min in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
TIPS:
Speculaaskruiden kan je vervangen door 1 koffielepel kaneel of enkele sneden peperkoek.
Een beetje stroh-rum of amaretto toevoegen aan het deeg maakt de broodpudding ook extra lekker!