Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Brownie

(naar het recept van Stefan Elias) Wereld Bakboek

150 g boter

180 g fondant chocolade (in stukjes)

170 g bloemsuiker

3 medium eieren (150 g)

90 g tarwebloem

35 g cacaopoeder

2 g zout

120 g stukjes gebrande hazelnoten (hakken: 5 sec / snelheid 5)

Verwarm de oven tot 180°C. Doe de boter en chocolade in de beker en smelt

3 min / 60°C / snelheid 2

Neem een 2de beker (als je die niet hebt moet je het boter/chocolade mengsel overgieten in een kom). 

Voeg de eieren en de suiker toe en klop lichtjes los

30 sec / snelheid 3,5

Zeef de bloem en de cacao boven het ei/suikermengsel en meng

30 sec / snelheid 2

Voeg het chocolademengsel toe en meng

30 sec / snelheid 3

Voeg de gehakte hazelnoten toe en meng

40 sec / linksomdraai / snelheid 2

Giet het mengel in een met bakpapier beklede bakvorm (20 x 20 of 26 x 16) en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min.

Laat de brownie afkoelen en snij in stukken.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.