Brownie
(naar het recept van Stefan Elias) Wereld Bakboek
150 g boter
180 g fondant chocolade (in stukjes)
170 g bloemsuiker
3 medium eieren (150 g)
90 g tarwebloem
35 g cacaopoeder
2 g zout
120 g stukjes gebrande hazelnoten (hakken: 5 sec / snelheid 5)
Verwarm de oven tot 180°C. Doe de boter en chocolade in de beker en smelt
Neem een 2de beker (als je die niet hebt moet je het boter/chocolade mengsel overgieten in een kom).
Voeg de eieren en de suiker toe en klop lichtjes los
Zeef de bloem en de cacao boven het ei/suikermengsel en meng
Voeg het chocolademengsel toe en meng
Voeg de gehakte hazelnoten toe en meng
Giet het mengel in een met bakpapier beklede bakvorm (20 x 20 of 26 x 16) en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min.
Laat de brownie afkoelen en snij in stukken.