Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Brusselse wafels

• 200 g zelfrijzende bloem
• 200 g water
• 200 g volle melk (half volle melk lukt ook)
• 60 g gesmolten boter
• 15 g donkere bruine suiker
• 5-8 g vanille suiker (1 pakje)
• 1 eidooier
• 2 eiwitten
• 2 g zout (optioneel)
Zet de vlinder op de messen en klop de eiwitten stijf, haal uit de beker en zet apart
1-2 min / snelheid 4

Smelt de boter in de beker (zonder vlinder!) en breng dit over in een ander potje. Je hoeft de beker niet uit te spoelen.
1 min / 100 °C / snelheid 1

Doe het water en de melk in de beker. Zeef de bloem er bij en meng
30 sec / snelheid 5

Voeg al de andere ingrediënten behalve de eiwitten (!!!) toe en meng
1 min / snelheid 5

Meng de opgeklopte eiwitten met een spatel voorzichtig onder het deeg.
Verwarm je wafelijzer.
Boter het lichtjes in.
Schep het deeg op één zijde en sluit het.
Draai na een 20 tal seconden om zodat het deeg zich goed verdeelt in alle hoeken
Bak tot de wafels mooi goud bruin zijn
Werk af met bloemsuiker, boter, bruine suiker, confituur…
Eet de wafels terwijl ze nog warm en krokant zijn!

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.