Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Cake met appeltjes

  • 200 g malse boter (in blokjes)
  • 4 medium eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g patisseriebloem
  • 1/2 pakje bakpoeder (8 g)
  • 1 snuifje zout
  • 2 eetlepels advokaat (optioneel)
  • 4 eetlepels melk
  • 2 appelen
  • kaneel

Verwarm de oven op 180°C.
Vet een bakvorm in, bebloem een beetje.
Breng alle ingrediënten(behalve de appelen) in de beker en meng tot een glad deeg. Meng nog even door met een spatel.
20 sec / snelheid 6

Doe het deeg in de ingevette bakvorm.

Schil de appelen, snij in schijfjes en bestrooi ze met kaneel. Steek de appeltjes mooi in het deeg. 

Afbakken op 180°C, ongeveer 45 min. Prik in de cake met een stokje.
Kleeft er niets meer aan dan is je cake klaar. Laat de cake eerst 5 minuten afkoelen de bakvorm. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster. 

TIP: Vervang de advokaat door een flinke scheut rum!
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.