Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Carnaval taart

Ingrediënten

 

  • 4 eieren (medium)
  • 125 g suiker
  • snuifje zout
  • 100 g bloem
  • theelepel bakpoeder
  • 250 g slagroom (40 %)
  • 40 g bloemsuiker
  • 250 g aardbeien

 

Verwarm de oven op 180°C.
Zet de vlinder op de messen.
Doe de eieren en suiker in de mengbeker en klop op.
8 min / 37 ° C / snelheid 4
En nog eens zonder temperatuur.
6 min / snelheid 4
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven op het opgeklopte mengsel van eieren en suiker en meng.
7 sec / snelheid 3

Stort het deeg uit in een bakvorm met bakpapier of een silicone bakmatje en spatel het mooi egaal uit.

 

Bak 12 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C.

Haal de biscuit uit de oven en leg er onmiddellijk een propere fijne keukenhanddoek op. Na 5 minuutjes draai je de biscuit om, op de handdoek. Rol de biscuit samen met de handdoek heel voorzichtig op. Laat zo afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom samen met de bloemsuiker op. Gebruik hiervoor een propere mengbeker en zet de vlinder op de messen. Zet geen tijd in. De snelheid is 3! Kijk in de opening tot de slagroom voldoende is opgeklopt.

Ontrol de biscuit, smeer er een laag slagroom op. Hou onderaan een strook van 3-4 cm vrij. Snij de aardbeien in schijfjes en bedek hiermee de biscuit. Rol de biscuit terug voorzichtig op. Bestrooi de bovenkant met bloemsuiker en versier eventueel met nog enkele aardbeien.

TIPS

 

  • Ik voegde een beetje roze kleurstof toe aan de slagroom.
  • Je kan de buitenkant van de biscuit eventueel ook instrijken met slagroom.
  • Werk de taart af met een leuke taarttopper!
  • Natuurlijk kan je ook ander fruit gebruiken.
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.