Chocolade-abrikozenballetjes
75 g gedroogde abrikozen
45 g geraspte kokos
60 g gecondenseerde gesuikerde melk
225 g melkchocolade
20 g boter of plantaardige olie
Enkele extra abrikozen en kokospoeder als garnituur
Snij de abrikozen in 4 en doe ze in de beker en hak ze fijn
20 sec / snelheid 6
Voeg de kokos en de gecondenseerde melk toe en meng
15 sec / snelheid 3
Haal het mengsel uit de beker en maak mooie ronde balletjes met de hand (ongeveer 8-10 g per bolletje)
Smelt de chocolade en de boter (spatel tussendoor alles naar benden)
10 min / 50°C / snelheid 2
Dompel de balletjes 1 voor 1 in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster met bakpapier
Snij enkele abrikozen in fijne reepjes
Leg op elk balletje een reepje en bestrooi met een beetje kokospoeder
Laat uitharden in de ijskast