Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Chocolade koekjes met Fleur de Sel

150 g chocolade callets (melk of fondant)

170 g witte basterd suiker (Albert Heijn)

150 g zachte boter (kamertemperatuur)

175 g bloem (patisseriebloem)

30 g cacaopoeder

1 koffielepeltje bicarbonaat

½ koffielepel fleur de sel (of grof keukenzout)

Doe de chocolade in de beker en hak. Breng het over in een kom.

5 sec / snelheid 6

Doe de suiker in de lege mengbeker en hak fijn.

5 sec / snelheid 10

Doe de boter in de mengbeker en meng.

10 sec / snelheid 5

Spatel naar beneden.

10 sec / snelheid 5

Doe de bloem, de cacao, het bicarbonaat en het zout toe en meng.

20 sec / snelheid 5

Spatel naar beneden.

20 sec / snelheid 5

Voeg tot slot de chocolade toe en meng onder het deeg.

15 sec / snelheid 3

Verdeel het deeg in 3. Maak van elk deel een rol met een diameter van 3 cm en wikkel het mooi in plastic folie. Leg deze rollen deeg in de koelkast (min 1 uur) en laat dit goed opstijven. Verwarm de oven tot 170°C. Haal het deeg uit de folie en snij er schijfjes van  +- 1-2 cm dikte. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg ze voldoende uit elkaar want de koekjes zullen een beetje uitlopen tijdens het bakken. Bak de koekjes gedurende 10 min. Let op, laat ze zeker niet te lang bakken. Want dan kan de chocolade verbranden en zijn ze echt niet meer lekker. De koekjes moeten eerst uitharden. Dan kan je ze op een rooster verder laten afkoelen. Bewaar ze in een goed afsluitbare doos, zo blijven ze lang krokant.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.