Clown taartjes
CAKEJES
180 g boter
135 g suiker
8 g vanillesuiker
4 eieren
180 g bloem
1 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
bakvorm in de vorm van een halve bol
suiker versieringen voor cupcakes
GANACHE
100 g donkere chocolade (in stukken gesneden)
70 g slagroom, min 30 % vet
1 klontje boter (10 g) (zorgt voor een mooie glans van je glazuur)
Verwarm de oven op 175 °C
Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
Voeg het zout, de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
Bak de cakes 20 minuten in een oven op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.
Maak een ganache (recept zie hier onder!).
Laat de ganache een beetje afkoelen en bestrijk de cakes met de ganache.
Versier met figuurtjes in suikerglazuur, smarties, …
Doe chocolade in de mengbeker en rasp.
Voeg de slagroom en het klontje boter toe en smelt.