Cupcakes met marsepein en kersen
- 180 g boter
- 135 g suiker
- 1 zakje vanille suiker (8-10 g)
- 4 eieren
- 180 g bloem
- ½ pakje bakpoeder (8-10 g)
- snuifje zout
- kersen (ontpit en in 4 gesneden)
- cupcake bakvorm en cupcake papiertjes
- chocolade versieringen (recept op mijn website)
- marsepein (recept op mijn website)
Verwarm de oven op 175 °C
Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig.
4 min / snelheid 4
Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
1 min / snelheid 4
Voeg het zout, de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
1 min / snelheid 4
Doe een handvol stukjes kersen in het deeg en roer even door met spatel. Leg een cupcake-papiertje in elk de vormpje en verdeel het beslag over de vormpjes. Duw in elke cupcake een bolletje marsepein.
Bak de cupcakes 20 minuten in een oven op 175°C. Laat afkoelen op een rooster. Versier ze met een topping en de juiste chocoalde versiering. Succes!