Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Dessertkoekjes met kers

250 g zachte boter (kamertemperatuur)

100 g bloemsuiker

1 vanillestokje

1 eiwit (45-50 g)

300 g bloem (patisseriebloem)

snuifje zout

marasquin kersen (maraschino)

Doe de boter in de beker en klop die los.

30 sec / snelheid 4

Doe de suiker, het merg van het vanillestokje en het eiwit in de mengbeker en meng.

10 sec / snelheid 3

Spatel naar beneden.

10 sec / snelheid 4

Zeef de bloem + het zout boven de beker en meng tot een mooi deeg.

30 sec / snelheid 5

Doe het deeg in een spuitzak met een getand spuitmondje (diameter 8-10) en spuit de koekjes op een bakplaat (met bakpapier). Duw in elk koekje 1 kers. Ik verkies een volle kers, sommige nemen genoegen met een halve! Aan u de keuze.

Verwarm de oven tot 220°C.
Bak de koekjes gedurende 8 minuten af.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.