Dessertkoekjes met kers
250 g zachte boter (kamertemperatuur)
100 g bloemsuiker
1 vanillestokje
1 eiwit (45-50 g)
300 g bloem (patisseriebloem)
snuifje zout
marasquin kersen (maraschino)
Doe de boter in de beker en klop die los.
30 sec / snelheid 4
Doe de suiker, het merg van het vanillestokje en het eiwit in de mengbeker en meng.
10 sec / snelheid 3
Spatel naar beneden.
10 sec / snelheid 4
Zeef de bloem + het zout boven de beker en meng tot een mooi deeg.
30 sec / snelheid 5
Doe het deeg in een spuitzak met een getand spuitmondje (diameter 8-10) en spuit de koekjes op een bakplaat (met bakpapier). Duw in elk koekje 1 kers. Ik verkies een volle kers, sommige nemen genoegen met een halve! Aan u de keuze.
Verwarm de oven tot 220°C.
Bak de koekjes gedurende 8 minuten af.