Driekoningentaart
2 vellen kant en klaar bladerdeeg
50 g boter (kamertemperatuur)
50 g bloemsuiker
50 g amandelpoeder
1 ei
20 g bloem
0,5 g zout
1 boon
1 eigeel (doreren van de taart)
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Maak de boter zacht in de mengbeker.
30 sec / snelheid 4
Doe het amandelpoeder, de bloemsuiker, het ei, de bloem en zout er bij en roer flink door.
Spatel eventueel halverwege alles mooi naar beneden.
Spatel eventueel halverwege alles mooi naar beneden.
3 min / snelheid 4
Leg 1 bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm ( 22 - 25 cm) of op een bakplaat en doorprik met een vork.
Vul de bodem met het deeg en leg er een boon in. Laat 1 cm van de rand vrij.
Leg het andere bladerdeeg op de taart en snij het overtollige bladerdeeg weg, duw de randen van beide taarten samen.
Maak schuine insnijdingen in het bladerdeeg of versier met de restjes bladerdeeg.
1 min / snelheid 4
Klop het eigeel los met een koffielepel melk en borstel dit over de taart.
Laat de taart een half uur rusten voor je hem afbakt.
Laat de taart een half uur rusten voor je hem afbakt.
Bak in een voorverwarmde oven op 200 ° C gedurende 20-30 min.