Eierkoeken
150 g suiker
3 medium eieren
15 g amoniumbicarbonaat (alkali)
300 witte bloem
150 g melk
Zet de vlinder op de messen. Voeg de suiker en de eieren toe en zet het maatdopje op het deksel. Klop luchtig.
5 min / 37°C / snelheid 4
Voeg de melk toe en meng (nog steeds met de vlinder!).
20 sec / snelheid 3
Zeef de bloem en de alkali boven op de beker en meng.
15 sec / snelheid 3
Spatel het deeg naar beneden en meng.
5 sec / snelheid 3
Breng het deeg over in een kannetje en laat een ½ uurtje rusten.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Giet het deeg in ronde cirkels op een ingevette en bebloemde bakplaat.
Let op, het deeg vloeit uit.
Bak de koeken gedurende 6-8 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
Laat de koeken op een rooster zeer goed afkoelen zodat de ammoniumgeur verdwijnt.