Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Gember citroen koekjes

250 g bloem
80 g kristalsuiker
100 g boter
2 eetlepels melk
1 theelepel bakpoeder
10 g vanillesuiker
1 eetlepel vers geraspte gember
sap van een halve citroen
rasp van de citroenschil
enkele amandelen (optioneel)

Oven voorverwarmen op 180°C
Doe alle ingrediënten in de mengbeker en kneed
25 sec / snelheid 5
Haal het deeg uit de beker en maak er een bol van.
Rol tot een cilinder en snijd er koekjes van van ongeveer 7mm dik
Je kunt er figuurtjes in maken met een vork of of een stempeltje
Leg de koekjes op een bakplaat met voldoende tussenruimte
Ongeveer 15 minuten afbakken tot ze goudbruin zijn
Laten afkoelen op een rooster
VARIATIES

Voeg aan het deeg een handje amandelstukjes toe en een eetlepel Amaretto likeur
Gebruik spelt (volkoren)meel 
Voeg speculaaskruiden of een beetje kaneel toe
Gebruik lichte basterd suiker
Vegan versie: laat de melk achterwege en neem 2 el meer citroensap en vervang de boter voor goede plantaardige margarine
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.