Hartjeswafels
- 125 g boter
- 3 eieren
- 125 g kristalsuiker
- 200 g melk
- 1 theelepel vanille extract
- 250 g bloem (patisseriebloem)
- 1 theelepel bakpoeder
- snuifje zout
Doe de boter in de beker en smelt. Breng over in een kommetje.
Doe de eieren en suiker in de mengbeker en klop los.
Doe de melk en vanille extract in de mengbeker en meng.
Doe nu de boter bij het mengsel en meng.
Tot slot voeg je de bloem met bakpoeder en snuifje zout toe en meng tot je en mooi glad deegje hebt. Schraap eventueel het deeg wat naar beneden.
Verwarm je ijzer zeer goed voor. Eventueel wat inboteren of instrijken met wat olie. Bak met het deeg de wafeltjes. De baktijd is ongeveer 3-4 minuten, afhankelijk van je wafelijzer.
TIPS
De wafeltjes zijn heel lekker als ze warm zijn. Serveer met bloemsuiker en aardbeien. Eventueel met opgeklopte slagroom Echt super lekker zo! Ook koud zijn de wafeltjes lekker. Maar het zijn geen bewaarwafels. Dus geen dagen mee wachten om ze op te eten. Zeker in een goede doos bewaren. Heb je geen speciaal hartvormig wafelijzer dan kan je ze ook bakken in een klassiek wafelijzer!