Hollandse krakelingen
225 g zachte boter (kamertemperatuur)
10 g witte basterdsuiker (verkrijgbaar bij AH)
80 g bloemsuiker (poedersuiker)
60 g water
360 g patisseriebloem (of patentbloem)
snuifje zout
fijne decoratiesuiker
Doe de boter in de beker en klop die los.
30 sec / snelheid 4
Doe de basterdsuiker en de bloemsuiker in de mengbeker en meng.
10 sec / snelheid 3
Spatel naar beneden.
10 sec / snelheid 4
Voeg het water toe en meng.
10 sec / snelheid 4
Doe de bloem + het zout in de beker en meng tot een mooi deeg.
30 sec / snelheid 5
Doe het deeg in een spuitzak met een getand spuitmondje (diameter 6-7) en spuit de koekjes in een achtvorm op een bakplaat (met bakpapier). Bestrooi met de fijne decoratiesuiker.
Verwarm de oven tot 160°C.
Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten af. Laat afkoelen op een rooster.