Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Hollandse krakelingen

225 g zachte boter (kamertemperatuur)

10 g witte basterdsuiker (verkrijgbaar bij AH)

80 g bloemsuiker (poedersuiker)

60 g water

360 g patisseriebloem (of patentbloem)

snuifje zout 

fijne decoratiesuiker

Doe de boter in de beker en klop die los.

30 sec / snelheid 4

Doe de basterdsuiker en de bloemsuiker in de mengbeker en meng.

10 sec / snelheid 3

Spatel naar beneden.

10 sec / snelheid 4

Voeg het water toe en meng.

10 sec / snelheid 4

Doe de bloem + het zout in de beker en meng tot een mooi deeg.

30 sec / snelheid 5

Doe het deeg in een spuitzak met een getand spuitmondje (diameter 6-7) en spuit de koekjes in een achtvorm op een bakplaat (met bakpapier). Bestrooi met de fijne decoratiesuiker.

Verwarm de oven tot 160°C.
Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten af. Laat afkoelen op een rooster.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.