Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Hollandse spritsen

200 g zachte boter (kamertemperatuur)

100 g witte basterdsuiker

10 g vanillesuiker

1/2 losgeklopt ei (45 g)

250 g bloem (patisseriebloem)

snuifje zout

150 g chocolade callets (optioneel)

Doe de boter in de beker en klop die los.

30 sec / snelheid 4

Doe de basterdsuiker, de vanillesuiker en het ei in de mengbeker en meng.

10 sec / snelheid 3

Spatel naar beneden.

10 sec / snelheid 4

Zeef de bloem + het zout boven de beker en meng tot een mooi deeg.

30 sec / snelheid 5

Doe het deeg in een spuitzak met een getand spuitmondje (diameter 8-10) en spuit de koekjes op een bakplaat (met bakpapier). 

Spuit het deeg niet te dicht naast elkaar, het kan een beetje uitvloeien.

Verwarm de oven tot 175°C.
Bak de koekjes gedurende 12-15 minuten af.

Snij de koekje nog terwijl ze warm zijn.

Leg op een rooster om af te koelen.

Smelt de chocolade en dop de koekjes er in. Laat uitharden. 

5 min / 50°C / snelheid 2 (spatel eventueel eens naar beneden)
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.