Hollandse spritsen
200 g zachte boter (kamertemperatuur)
100 g witte basterdsuiker
10 g vanillesuiker
1/2 losgeklopt ei (45 g)
250 g bloem (patisseriebloem)
snuifje zout
150 g chocolade callets (optioneel)
Doe de boter in de beker en klop die los.
Doe de basterdsuiker, de vanillesuiker en het ei in de mengbeker en meng.
Spatel naar beneden.
Zeef de bloem + het zout boven de beker en meng tot een mooi deeg.
Doe het deeg in een spuitzak met een getand spuitmondje (diameter 8-10) en spuit de koekjes op een bakplaat (met bakpapier).
Spuit het deeg niet te dicht naast elkaar, het kan een beetje uitvloeien.
Verwarm de oven tot 175°C.
Bak de koekjes gedurende 12-15 minuten af.
Snij de koekje nog terwijl ze warm zijn.
Leg op een rooster om af te koelen.
Smelt de chocolade en dop de koekjes er in. Laat uitharden.