Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Kerstkoekjes (met gember)

250 g ongezouten boter op kamertemperatuur
170 g donkerbruine cassonade suiker (of basterdsuiker)
170 g kandijsiroop 
1 ei
1 eidooier
550 g bloem
15 g gingerbread kruiden (kan je zelf maken, zie tips) 
of peperkoekkruiden/koekkruiden
snuifje zout

Doe de boter, suiker en stroop in de beker en klop los.

1 min / snelheid 4

Voeg de eieren toe en meng.

20 sec / snelheid 4

Meng de bloem, gingerbread kruiden en zout in een aparte kom. Voeg dit lepel per lepel toe terwijl de thermomix draait.

1 min / snelheid 4

Haal het deeg uit de beker. Kneed even door. Verdeel het deeg in 2 en verpak in folie.
Laat dit minimaal vier uur (of 1 nacht) rusten voordat je er koekjes uit gaat steken.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad, steek de koekjes uit en bak ze gedurende ongeveer 15 minuten af.
Je kan de koekjes versieren met suikerglazuur of chocolade.

TIPS:
Bewaar de koekjes in een koektrommel (3-4 weken). Het deeg kan je 1 week bewaren in de koelkast of wel 3 maanden in de vriezer. 
 
Maak zelf je gingerbread kruiden.
Meng volgende kruiden en bewaar in een leuk potje.
·       2 el gember
·       2 el kaneel
·       1 el nootmuskaat
·       1 el kruidnagel
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.