Kerstkoekjes (met gember)
250 g ongezouten boter op kamertemperatuur
170 g donkerbruine cassonade suiker (of basterdsuiker)
170 g kandijsiroop
1 ei
1 eidooier
550 g bloem
15 g gingerbread kruiden (kan je zelf maken, zie tips)
of peperkoekkruiden/koekkruiden
snuifje zout
170 g donkerbruine cassonade suiker (of basterdsuiker)
170 g kandijsiroop
1 ei
1 eidooier
550 g bloem
15 g gingerbread kruiden (kan je zelf maken, zie tips)
of peperkoekkruiden/koekkruiden
snuifje zout
Doe de boter, suiker en stroop in de beker en klop los.
1 min / snelheid 4
Voeg de eieren toe en meng.
20 sec / snelheid 4
Meng de bloem, gingerbread kruiden en zout in een aparte kom. Voeg dit lepel per lepel toe terwijl de thermomix draait.
1 min / snelheid 4
Haal het deeg uit de beker. Kneed even door. Verdeel het deeg in 2 en verpak in folie.
Laat dit minimaal vier uur (of 1 nacht) rusten voordat je er koekjes uit gaat steken.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad, steek de koekjes uit en bak ze gedurende ongeveer 15 minuten af.
Je kan de koekjes versieren met suikerglazuur of chocolade.
Laat dit minimaal vier uur (of 1 nacht) rusten voordat je er koekjes uit gaat steken.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad, steek de koekjes uit en bak ze gedurende ongeveer 15 minuten af.
Je kan de koekjes versieren met suikerglazuur of chocolade.
TIPS:
Bewaar de koekjes in een koektrommel (3-4 weken). Het deeg kan je 1 week bewaren in de koelkast of wel 3 maanden in de vriezer.
Maak zelf je gingerbread kruiden.
Meng volgende kruiden en bewaar in een leuk potje.
· 2 el gember
· 2 el kaneel
· 1 el nootmuskaat
· 1 el kruidnagel
Bewaar de koekjes in een koektrommel (3-4 weken). Het deeg kan je 1 week bewaren in de koelkast of wel 3 maanden in de vriezer.
Maak zelf je gingerbread kruiden.
Meng volgende kruiden en bewaar in een leuk potje.
· 2 el gember
· 2 el kaneel
· 1 el nootmuskaat
· 1 el kruidnagel