Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Kokos amandeltaart met bosbessen

200 g boter

150 g amandelpoeder

60 g geraspte kokos

210 g kristal suiker

70 g bloem

½ kofielepel bakpoeder

¼ theelepel zout

4 grote eieren

1 theelepel vanille-extract

zeste van 1 citroen

200 g bosbessen (vers of diepvries)

20 g geschaafde amandelen

Vet een ronde taartvorm van 23 cm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven op 160°C.

Doe de boter in de beker en smelt

3 min / 80°C / snelheid 1

Giet over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur

Doe de eieren in een propere beker en klop ze los

10 sec / snelheid 4

Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de zeste van de citroen toe en meng. 

2 min / 50°C / snelheid 2

Breng over in een kom als u geen tweede beker hebt.

Neem een probere beker en doe daar het amandelpoeder, kokos, suiker, bloem, bakpoeder en zout in en meng tot een klontvrij mengels.

20 sec / snelheid 3,5

Giet het eimengsel bij het droge mengsel en meng tot een glad deeg. 

3 min / snelheid 3

Spatel de bosbessen onder het deeg. Hou enkele bosbessen apart om op de taart te strooien. Giet het deeg in de bakvorm. Strooi er de overige bosbessen op en bestrooi met de amandelschilfers. Bak de taart 50-55 min in de oven. Prik om te controleren of de taart voldoende gebaken is. De naald moet droog uit de taart komen.

Laat de taart 30 min afkoelen voor je hem uit de taartvorm haalt. 

Je kan de taart warm of koud serveren.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.