Kokos amandeltaart met bosbessen
200 g boter
150 g amandelpoeder
60 g geraspte kokos
210 g kristal suiker
70 g bloem
½ kofielepel bakpoeder
¼ theelepel zout
4 grote eieren
1 theelepel vanille-extract
zeste van 1 citroen
200 g bosbessen (vers of diepvries)
20 g geschaafde amandelen
Vet een ronde taartvorm van 23 cm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven op 160°C.
Doe de boter in de beker en smelt
Giet over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur
Doe de eieren in een propere beker en klop ze los
Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de zeste van de citroen toe en meng.
Breng over in een kom als u geen tweede beker hebt.
Neem een probere beker en doe daar het amandelpoeder, kokos, suiker, bloem, bakpoeder en zout in en meng tot een klontvrij mengels.
Giet het eimengsel bij het droge mengsel en meng tot een glad deeg.
Spatel de bosbessen onder het deeg. Hou enkele bosbessen apart om op de taart te strooien. Giet het deeg in de bakvorm. Strooi er de overige bosbessen op en bestrooi met de amandelschilfers. Bak de taart 50-55 min in de oven. Prik om te controleren of de taart voldoende gebaken is. De naald moet droog uit de taart komen.
Laat de taart 30 min afkoelen voor je hem uit de taartvorm haalt.
Je kan de taart warm of koud serveren.