Kokosrotsjes
5-6 eiwitten (ongeveer 210 g)
210 g poedersuiker (eventueel zelf maken met de thermomix)
250 g kokospoeder
Verwarm de oven op 180°C
Indien je zelf poedersuiker van kristalsuiker maakt doe je dat op de volgende manier:
Weeg de suiker af in de mengbeker
1 min / snelheid 10
breng de poedersuiker over in een ander potje
reinig de mengbeker zeer goed of neem een 2de beker
zet de vinder op de messen en voeg de eiwitten toe en klop deze stijf
3 min / snelheid 4
Laat de thermomix opnieuw draaien op snelheid 4 en voeg de suiker met beetjes toe
snelheid 4 (geen tijd instellen maar thermomix laten draaien tot je alle suiker hebt toegevoegd)
Voeg met beetjes het kokospoeder toe terwijl je de thermomix laat draaien op snelheid lepeltje
thermomix laten draaien op snelheid "lepeltje" tot je al het kokospoeder hebt toegevoegd
Leg bakpapier of een silicone bakmatje op je ovenplaat en maak met 2 koffielepeltjes een bolletje van het mengsel en verdeel ze op de bakplaat
Bak de rotsjes 20 minuten af in de voorverwarmde oven
Verlaag eventueel halverwege de baktijd de temperatuur zodat de rotsjes niet te donker worden