Lange rozijnenkoeken
Pudding:
2 eigelen
2 eigelen
60 g kristalsuiker
250 g volle melk
25 g vanillepuddingpoeder
Een beetje vanille-extract (optioneel)
Deeg:
150 g volle melk
150 g volle melk
42 g gist
140 g boter
100 g kristalsuiker
100 g kristalsuiker
500 g bloem
1 ei
Snuif zout
200 g rozijnen
200 g rozijnen
Afwerking:
1 eigeel
1 eigeel
Scheutje melk
Sap van ½ citroen
60-70 g bloemsuiker
Werkwijze pudding
Doe alle ingrediënten in de beker en maak de pudding
7 min / 90°C / linksomdraai / snelheid 3
Haal de pudding uit de beker, doe in een kom, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen
Werkwijze deeg
Doe de melk, de gist en de boter in de beker en meng
2 min / 37°C / snelheid 2
Voeg de bloem, suiker, het ei en het zout toe en kneed
10 min / kneedfunctie
Werkwijze glazuur
Meng de bloemsuiker onder het citroensap
Indien het glazuur te lopend is kan je nog wat extra bloemsuiker toevoegen
TIP: Ik zeef het citroensap zodat er geen velletjes in het glazuur zitten
Werkwijze koeken vormen, afbakken en afwerken
Bestrooi je werkblad lichtjes met wat bloem
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap
Vouw 1/3 van het deeg naar binnen
Vouw ook het andere derde deel over het eerste deel
Rol het deeg opnieuw uit tot een rechthoek van 30 cm – 45 cm
Verwarm de oven voor tot 175°C
Strijk de pudding over het middelste deel van het deeg
Bestrooi met wat kaneel
Verdeel de rozijnen over de pudding
Vouw 1/3 deel deeg over de pudding en rozijnen
Bestrijk met losgeklopt eigeel met een scheutje melk
Vouw ook het andere deel over het midden
Bestrijk de bovenkant met het eigeel
Snij het deeg in 7 gelijke delen
Leg de koeken op een bakplaat (met bakpapier) en laat 20 min rijzen
Bak de koeken gedurende 15 min af in de voorverwarmde oven van 175°C
Laat afkoelen op een rooster
Bestrijk elke koek met een beetje glazuur
Laat uitharden
Smakelijk!
Laat uitharden
Smakelijk!