Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Limburgse kriekenvlaai

Ingrediënten kriekenvulling

  • -  350 g krieken uit bokaal (uitgelekt!)

  • -  350 g kriekensap

  • -  90 g suiker

  • -  35 g puddingpoeder

    Ingrediënten banketbakkersroom

  • -  500 g volle melk

  • -  2 eieren

  • -  2 eigelen

  • -  60 g suiker

  • -  15 g vanillesuiker

  • -  40 g maïszetmeel, Maïzena

  • -  Merg van 1 vanillestok

    Ingrediënten deeg en afwerking

  • -  100 g (volle) melk

  • -  10 g verse gist

  • -  80 g boter

  • -  250 g bloem

  • -  12 g suiker

  • -  1 dooier

  • -  5gzout

  • -  Losgeklopt ei

  • -  Fijne decoratiesuiker

Werkwijze banketbakkersroom

  1. 1  Doe alle ingrediënten in de mengbeker en kook:

    TM5: 8 min / 100°C / snelheid 3

    TM6: indikmodus op 100°C

  2. 2  Doe de banketbakkerroom in een spuitzak met effen, ronde spuitmond. Laat afkoelen.

Werkwijze ingedikte krieken

  1. 3  Doe het kriekensap, de suiker en het puddingpoeder in de mengbeker en dik in:

    TM5: 4 min / 100°C / snelheid 3

    TM6: indikmodus op 100°C

  2. 4  Giet in een kom. Voeg de krieken toe en laat afkoelen.

Werkwijze deeg

  1. 1  Doe de melk, de gist en de boter in de mengbeker en meng:

    1 min / 37°C / snelheid 2

  2. 2  Voeg de bloem, de suiker en de dooier toe. Als laatste het zout. Kneed:

    5 min / deegfunctie

  3. 3  Haal het deeg uit de beker en laat 15 minuten rusten. Dek af met een handdoek.

Afwerking taarten

  1. Verdeel het deeg in 2 delen voor 1 taart of in 4 delen voor 2 taarten.

  2. Rol het 1e deel deeg uit (2-3 mm) en leg op de taartbodem. Leg de bakvorm 10-15 min in de

    diepvriezer.

  3. Verwarm de oven tot 190°C.

  4. Rol het 2de deel deeg uit en leg op de taartstans. Rol er met de deegroller over zodat de

    ruitstructuur ontstaat. Schud eventueel de kleine ruitjes uit het deeg.

  5. Haal de taartvorm uit de diepvriezer. Vul de bodem met banketbakkersroom en strijk mooi uit.

    Leg daarop de gebonden krieken. Let op, laat een beetje ruimte tussen de kerzen en de rand

    van de taart. Zo voorkom je verbrande randen.

  6. Leg het deegrooster op de krieken. Duw de randen mooi aan. Bestrijk met een beetje losgeklopt

    ei en bestrooi rijkelijk met de decoratiesuiker.

  7. Bak de taart 25-35 min. Laat afkoelen op een rooster.

Succes!

TIPS

Je kan natuurlijk ander fruit gebruiken om de taart te vullen. Bijvoorbeeld abricozen, appeltjes (appelmoes), frambozen, ...

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.