Marsepein en amandelspijs
Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. Marsepein wordt vaak gebruikt om gebakjes en taarten te decoreren. Het bevat meer suiker en minder amandelen dan amandelspijs. De structuur van marsepein is fijner dan van amandelspijs. Aan marsepein worden vaak kleurstoffen en eiwit toegevoegd.
MARSEPEIN
MARSEPEIN
- 250 g amandelmeel
- 250 g bloemsuiker
- 1 eiwit
- enkele druppels citroensap
- amandelessence of amaretto (optioneel)
- 300 g amandelmeel
- 200 g bloemsuiker
- 1 ei
- 50 g water
- enkele druppels citroensap
- amandelessence of amaretto (optioneel)
MARSEPEIN
Doe het amandelmeel en de bloemsuiker in de mengbeker. Voeg het eiwit, citroensap en eventueel de smaakstoffen toe in de beker. Meng alles tot een mooi geheel.
AMANDELSPIJS
Doe het amandelmeel en de bloemsuiker in de mengbeker. Kluts in een kommetje het ei samen met het water en het citroensap. Voeg dit toe in de beker. Schenk er eventueel amandelessence of amaretto bij. Meng alles tot een mooi geheel.
30 sec / snelheid 4
Haal uit de beker. Kneed tot een bol. Wikkel in plasticfolie en laat in de ijskast rusten.
TIPS
Amandelbloem
Amandelbloem is gemaakt van fijngemalen, geblancheerde amandelen. Dit betekent dat de amandelen zijn gekookt, om de schil makkelijk te verwijderen. Eenmaal gekookt en gevild, worden de amandelen vervolgens gemalen in een blender of keukenmachine tot het bijna poeder is. Het resultaat? Een bleke, soms lichtgele bloem die heel zacht aanvoelt.
Amandelmeel
Amandelmeel heeft een heel andere structuur. Aangezien de amandel met schil wordt gemalen, krijgt het meel een grovere, kruimeligere textuur met donkerbruine en gele vlekken.
Amandelpoeder
Amandelpoeder is poeder van amandelen waaruit de olie geperst is. Daarom is amandelpoeder droger dan amandelmeel en minder smaakvol dan amandelmeel. De gezonde bestanddelen zijn door het verwijderen van de olie ook haast allemaal verdwenen.
Amandelbloem is gemaakt van fijngemalen, geblancheerde amandelen. Dit betekent dat de amandelen zijn gekookt, om de schil makkelijk te verwijderen. Eenmaal gekookt en gevild, worden de amandelen vervolgens gemalen in een blender of keukenmachine tot het bijna poeder is. Het resultaat? Een bleke, soms lichtgele bloem die heel zacht aanvoelt.
Amandelmeel
Amandelmeel heeft een heel andere structuur. Aangezien de amandel met schil wordt gemalen, krijgt het meel een grovere, kruimeligere textuur met donkerbruine en gele vlekken.
Amandelpoeder
Amandelpoeder is poeder van amandelen waaruit de olie geperst is. Daarom is amandelpoeder droger dan amandelmeel en minder smaakvol dan amandelmeel. De gezonde bestanddelen zijn door het verwijderen van de olie ook haast allemaal verdwenen.