Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Muffins met rozijntjes en appel

3 eieren

150 g suiker

1 zakje vanillesuiker (10 g)

Zeste van 1 appelsien of citroen (bio)

120 g gesmolten boter (eventjes opwarmen in de microgolf)

150 g bloem

8 g bakpoeder (1/2 pakje) en snuifje zout

15 g melk

100 g rozijnen

2 appels (geschild en in schijfjes)

Kaneel en optioneel een beetje amandelschilfers

cupcakevorm en -papiertjes

Verwarm de oven op 180°C.

Was de appelsien zeer goed in warm water en wrijf droog. Ik voeg een beetje bicarbonaat toe. Dit ontvet zeer goed de schil. Want ook bio appelsienen hebben een beschermde waslaag. Haal met een rasp de zeste van de schil. Zet opzij.

Doe de eieren, de suiker en vanillesuiker in de beker en meng.

30 sec / snelheid 4

Voeg de gesmolten boter toe en meng.

30 sec / snelheid 4

Doe de bloem, bakpoeder, snuifje zout, de zeste en de melk in de mengbeker en meng.

30 sec / snelheid 5

Doe de rozijntjes in het deeg en meng ze er door met de spatel. Giet het deeg in de cupcakevormpjes. Vul ze met 2/3 deeg. Bestrooi de schijfjes appel met kaneel en duw in elk cakeje 3 schijfjes. Bestrooi eventueel met amandelschilfers. Bak 15-20 minuten af. De cakejes zijn gaar als je met een prikker in de cake prikt en er geen deeg blijft aankleven.

Smakelijk!
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.