Muffins met rozijntjes en appel
3 eieren
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker (10 g)
Zeste van 1 appelsien of citroen (bio)
120 g gesmolten boter (eventjes opwarmen in de microgolf)
150 g bloem
8 g bakpoeder (1/2 pakje) en snuifje zout
15 g melk
100 g rozijnen
2 appels (geschild en in schijfjes)
Kaneel en optioneel een beetje amandelschilfers
cupcakevorm en -papiertjes
Verwarm de oven op 180°C.
Was de appelsien zeer goed in warm water en wrijf droog. Ik voeg een beetje bicarbonaat toe. Dit ontvet zeer goed de schil. Want ook bio appelsienen hebben een beschermde waslaag. Haal met een rasp de zeste van de schil. Zet opzij.
Doe de eieren, de suiker en vanillesuiker in de beker en meng.
Voeg de gesmolten boter toe en meng.
Doe de bloem, bakpoeder, snuifje zout, de zeste en de melk in de mengbeker en meng.
Doe de rozijntjes in het deeg en meng ze er door met de spatel. Giet het deeg in de cupcakevormpjes. Vul ze met 2/3 deeg. Bestrooi de schijfjes appel met kaneel en duw in elk cakeje 3 schijfjes. Bestrooi eventueel met amandelschilfers. Bak 15-20 minuten af. De cakejes zijn gaar als je met een prikker in de cake prikt en er geen deeg blijft aankleven.