Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Oreo koekjes

Ingrediënten voor ongeveer 60 koekjes (30 oreo’s)
  • 75 g lichte cassonade suiker
  • 75 g donkere cassonade suiker
  • 200 g ongezouten boter, op kamertemperatuur en in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 300 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
Ingrediënten voor de vulling
  • 50 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 g bloemsuiker
  • 60 g room
  • 1 tl vanille extract
Koekjes
Doe de boter en de suiker in de mengbeker en meng tot een romig mengsel.
30 sec / snelheid 5
Koekjes
Spatel naar beneden en meng nog eens.
30 sec / snelheid 5
Koekjes
Voeg het ei, de bloem en cacaopoeder toe en meng.
40 sec / snelheid 4
Koekjes
Haal het deeg uit de beker. Kneed tot een platte rechthoek en wikkel het in plastic folie. Laat minimum 1 uur rusten in de koelkast.
Koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Koekjes
Bestrooi je werkoppervlak met cacao. Rol het deeg uit tot 0,5 cm en steek 60 rondjes van 5 cm diameter uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Koekjes
Bak de koekjes 10-12 minuten op 180°C.  Let op dat je de koekjes niet te lang bakt. Ze zijn zeer donker en je ziet niet goed als ze te ver zijn. Dan zijn ze echt niet lekker!
Koekjes
Laat de koekjes even op de plaat afkoelen en dan op een rooster.
Vulling
Mix de boter met de poedersuiker.
30 sec / snelheid 4
Vulling
Spatel naar beneden. Voeg de slagroom en vanille toe. Meng tot een gladde en stevige crème.
1 min / snelheid 3
Vulling
Vul een spuitzak met de botercrème en spuit op 30 koekjes een beetje vulling. Plaats de overige 30 koekjes als deksel erop en duw aan.
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.