Paastaartjes (biscuit)
Ingrediënten biscuit
4 eieren
125 g suiker
snuifje zout
100 g bloem
1 tl bakpoederIngrediënten Crème au beurre (boterroom)
120 g suiker
350 g boter, zacht en in stukjes gesneden
120 g melk
kleur- en/of smaakstoffenZet de vlinder op de messen
Doe de eieren en suiker in de mengbeker en klop:
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven op het opgeklopte mengsel van eieren en suiker en meng
Stort het deeg uit op bakpapier of een silicone bakmatje (ik gebruik een multiflex vorm van Tupperware met een klein opstaand randje, ideaal voor rolbiscuit!) Je kan ook een andere brede bakvorm gebruiken.
Spatel het deeg mooi egaal over het bakpapier/bakmatje/bakvorm
Ontvorm de biscuit en laat afkoelen op een rooster.
Snij cirkels (6-7 cm) uit het biscuit. Je hebt er 3 nodig voor 1 gebakje
Doe de suiker in de mengbeker en mix:
Plaats de vlinder op de messen. Voeg de boter en melk toe en mix:
Haal 2/3 van de crème uit de beker en doe in een kom. Bij de rest voeg je groen kleurstof. Meng nog even goed door.
Werkwijze samenstellen gebakje: zie pdf-file van het recept dat je hier kan downloaden!