Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Paastaartjes (biscuit)

Ingrediënten biscuit

4 eieren

125 g suiker

snuifje zout

100 g bloem

1 tl bakpoeder

Ingrediënten Crème au beurre (boterroom)

120 g suiker

350 g boter, zacht en in stukjes gesneden

120 g melk

 kleur- en/of smaakstoffen

Zet de vlinder op de messen

Doe de eieren en suiker in de mengbeker en klop:

8 min / 37°C / snelheid 4 en nog eens zonder temperatuur 6 min / snelheid 4

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven op het opgeklopte mengsel van eieren en suiker en meng

7 sec / snelheid 3

Stort het deeg uit op bakpapier of een silicone bakmatje (ik gebruik een multiflex vorm van Tupperware met een klein opstaand randje, ideaal voor rolbiscuit!) Je kan ook een andere brede bakvorm gebruiken. 

Spatel het deeg mooi egaal over het bakpapier/bakmatje/bakvorm

Bak 12 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 ° C

Ontvorm de biscuit en laat afkoelen op een rooster.

Snij cirkels (6-7 cm) uit het biscuit. Je hebt er 3 nodig voor 1 gebakje

Doe de suiker in de mengbeker en mix: 

20 sec / snelheid 10

Plaats de vlinder op de messen. Voeg de boter en melk toe en mix:

3 min / snelheid 3

Haal 2/3 van de crème uit de beker en doe in een kom. Bij de rest voeg je groen kleurstof. Meng nog even goed door.

Werkwijze samenstellen gebakje: zie pdf-file van het recept dat je hier kan downloaden!

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.