Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Pistache cupcakes

Ingrediënten cupcakes

– 70 g pistache noten (gepeld en ongezouten)
– 170 g boter op kamertemperatuur
– 170 g kristalsuiker
– 140 g bloem
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– 1 koffielepel pistachepasta

Ingrediënten voor de topping

– 200 g mascarpone
– 300 g room
– 120 g bloemsuiker
– 1 koffielepel pistachepasta
– Eventueel een beetje groene kleurstof

Werkwijze topping

Doe de mascarpone, room, bloemsuiker, beetje groene kleurstof en de pistache pasta in de Thermomix en meng

20 sec / snelheid 3
Spatel alles naar beneden en meng nog eens
20 sec / snelheid 3
Zet de vlinder op de messen en klop het mengsel op (het moet goed stijf zijn zoals opgeklopte room)
30 sec / snelheid 4
Breng over in een spuitzak en laat een half uur opstijven in de koelkast
Werkwijze cupcakes

Verwarm de oven tot 170°C
Neem een bakvorm voor 12 cupcakes en leg er cupcake papiertjes in
Mix de pistachenoten 

5-7 sec / snelheid 6
Haal 1 eetlepel nootjes er uit (voor op de topping)
Voeg alle ingrediënten toe in de beker en mix

30 sec / snelheid 4
Spatel alles netjes naar beneden en meng nog eens
30 sec / snelheid 4
Vul elk cupcakevormpje tot ¾ met het deeg
Bak 20-25 minuten. Test met een prikker de gaarheid van de cupcakes
Laat 5 minuten afkoelen en haal dan uit de bakvorm
Plaats op een rooster om verder af te koelen
Versier de cupcakes met de topping en bestrooi met wat gemalen nootjes

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.