Pistache cupcakes
Ingrediënten cupcakes
– 70 g pistache noten (gepeld en ongezouten)
– 170 g boter op kamertemperatuur
– 170 g kristalsuiker
– 140 g bloem
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– 1 koffielepel pistachepasta
Ingrediënten voor de topping
– 200 g mascarpone
– 300 g room
– 120 g bloemsuiker
– 1 koffielepel pistachepasta
– Eventueel een beetje groene kleurstof
Werkwijze topping
Doe de mascarpone, room, bloemsuiker, beetje groene kleurstof en de pistache pasta in de Thermomix en meng
20 sec / snelheid 3
Spatel alles naar beneden en meng nog eens
20 sec / snelheid 3
Zet de vlinder op de messen en klop het mengsel op (het moet goed stijf zijn zoals opgeklopte room)
30 sec / snelheid 4
Breng over in een spuitzak en laat een half uur opstijven in de koelkast
Werkwijze cupcakes
Verwarm de oven tot 170°C
Neem een bakvorm voor 12 cupcakes en leg er cupcake papiertjes in
Mix de pistachenoten
5-7 sec / snelheid 6
Haal 1 eetlepel nootjes er uit (voor op de topping)
Voeg alle ingrediënten toe in de beker en mix
30 sec / snelheid 4
Spatel alles netjes naar beneden en meng nog eens
30 sec / snelheid 4
Vul elk cupcakevormpje tot ¾ met het deeg
Bak 20-25 minuten. Test met een prikker de gaarheid van de cupcakes
Laat 5 minuten afkoelen en haal dan uit de bakvorm
Plaats op een rooster om verder af te koelen
Versier de cupcakes met de topping en bestrooi met wat gemalen nootjes