Pompoen meringues
120 g eiwitten
120 g kristalsuiker
120 g bloemsuiker
10 g maïzena
Kleurstoffen (oranje en groen)
Zet de vlinder op de messen
Doe de eiwitten in de beker en start de thermomix en voeg lepeltje per lepeltje de kristalsuiker toe
3 min / 37°C / snelheid 4
Spatel de opgeklopte eiwitten naar beneden en klop nog verder stijf
1 min / snelheid 4
Breng over in een kom
Voeg de oranje kleurstof toe.
Zeef de bloemsuiker en de maïzena over het mengsel en spatel voorzichtig alles mooi onder elkaar
Zeef de bloemsuiker en de maïzena over het mengsel en spatel voorzichtig alles mooi onder elkaar
Breng over in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
Leg bakpapier op een bakplaat en spuit mooie gelijke toefjes op de plaat
Kleur een beetje mengsel groen, breng over in een klein spuitzakje en versier de bovenkant van je meringue met het groen mengsel.
Teken eventueel oogjes en mondjes op de meringues
Teken eventueel oogjes en mondjes op de meringues
Bak gedurende 1 à 2 uur in een oven op 100°C
TIPS
Zorg steeds voor een nette, ontvette beker, vlinder en messen!
De eiwitten moeten perfect gescheiden worden, dus geen eigeel bij de eiwitten!
Gebruik steeds gelijke delen eiwit/kristalsuiker/bloemsuiker!
Klop de eiwitten niet te lang op, dan wordt het mengsel korrelig.
Zorg steeds voor een nette, ontvette beker, vlinder en messen!
De eiwitten moeten perfect gescheiden worden, dus geen eigeel bij de eiwitten!
Gebruik steeds gelijke delen eiwit/kristalsuiker/bloemsuiker!
Klop de eiwitten niet te lang op, dan wordt het mengsel korrelig.