Rijsttaart op grootmoederswijze
– 1000 g melk
– 75 g suiker
– 1 snuifje zout
– 220 g dessertrijst (rijst voor rijstpap van Bosto)
– 1 zakje saffraan (0,1-0,15 g draadjes of poeder)
– 3 eieren
– 75 g amandelpoeder
– Een halve theelepel vanille extract
Doe de melk, suiker, saffraan en het snuifje zout in de mengbeker en verwarm.
8 min / 100° C / snelheid 1 zonder maatbeker
Voeg de rijst toe en kook.
Test de rijstpap. Die moet gaar en stevig zijn. Is dit niet zo, eventueel nog enkele minuten extra koken.
Test de rijstpap. Die moet gaar en stevig zijn. Is dit niet zo, eventueel nog enkele minuten extra koken.
45 min / 90° C / linksomdraai/ snelheid 1 zonder maatbeker
Breng de rijstpap over in een kom.
Was de beker uit of gebruik een 2de beker.
Doe de eieren en het amandelpoeder en het vanille-extract in de beker en meng.
15 sec / snelheid 4
Meng dit mengsel onder de rijstpap.
Giet het deeg in een goed ingevette bakvorm en bak af in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 30 minuten.
Laat in de bakvorm afkoelen op een rooster.
Laat in de bakvorm afkoelen op een rooster.
Tips:
Je kan eerst een kruimeldeeg blind bakken in de bakvorm.
Daarin breng je dan de rijstpap en bak je samen af.
De afgekoelde rijsttaart kan je bestrooien met bloemsuiker.
Gebruik een beetje extra vanillesuiker tijdens de bereiding van de rijstpap.
Een snuifje kaneel geeft ook een extra lekkere smaak aan de rijstpap.
Daarin breng je dan de rijstpap en bak je samen af.
De afgekoelde rijsttaart kan je bestrooien met bloemsuiker.
Gebruik een beetje extra vanillesuiker tijdens de bereiding van de rijstpap.
Een snuifje kaneel geeft ook een extra lekkere smaak aan de rijstpap.