Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Rudolf taartjes

ingrediënten voor de cake

180 g boter

135 g suiker

8 g vanillesuiker

4 eieren

180 g bloem

1 koffielepel bakpoeder

snuifje zout

ingrediënten voor de ganache

100 g donkere chocolade (in stukken gesneden)

70 g slagroom, min 30 % vet

1 klontje boter (10 g) (zorgt voor een mooie glans van je glazuur)

Verwarm de oven op 175 °C

Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig.

4 min / snelheid 4

Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.

1 min / snelheid 4

Voeg het zout, de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.

1 min / snelheid 4

Bak de cakes 20 minuten in een oven op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.

Maak een ganache (recept zie hier onder!).

Laat de ganache een beetje afkoelen en bestrijk  de cakes met de ganache. 

Laat zeer goed afkoelen.

Maak 2 inkepingen voor de oortjes en steek ze op de vorm.

Zet ook 2 oogjes en het neusje op de juiste plaats.

Werkwijze voor de ganache:

Doe chocolade in de mengbeker en rasp.

10 sec / snelheid 8

Voeg de slagroom en het klontje boter toe en smelt.

Breng over in een kom.

Gebruik de ganache om je taart verder af te weken.

2 min / 50 °C / snelheid 3
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.