Rudolf taartjes
ingrediënten voor de cake
180 g boter
135 g suiker
8 g vanillesuiker
4 eieren
180 g bloem
1 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
ingrediënten voor de ganache
100 g donkere chocolade (in stukken gesneden)
70 g slagroom, min 30 % vet
1 klontje boter (10 g) (zorgt voor een mooie glans van je glazuur)
Verwarm de oven op 175 °C
Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
Voeg het zout, de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
Bak de cakes 20 minuten in een oven op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.
Maak een ganache (recept zie hier onder!).
Laat de ganache een beetje afkoelen en bestrijk de cakes met de ganache.
Laat zeer goed afkoelen.
Maak 2 inkepingen voor de oortjes en steek ze op de vorm.
Zet ook 2 oogjes en het neusje op de juiste plaats.
Werkwijze voor de ganache:
Doe chocolade in de mengbeker en rasp.
Voeg de slagroom en het klontje boter toe en smelt.
Breng over in een kom.
Gebruik de ganache om je taart verder af te weken.