Schotse shortbread (koekjes)
60 g rijstbloem (rijstgriesmeel)
120 g boter op kamertemperatuur
60 g bastaard suiker (cassonade)
180 g bloem
indien je geen rijstbloem hebt kan je die zelf maken door witte rijst te malen in je thermomix
30 sec / snelheid 10
doe de rijstbloem in een kommetje en zet even aan de kant
zet de vlinder op de messen
doe de boter in stukjes in de beker, samen met de suiker en klop op
10 sec / snelheid 4
schraap het mengsel naar beneden en klop nog eens op
10 sec / snelheid 4
verwijder de vlinder
zeef de bloem en de rijstbloem en voeg toe in de beker
1 min / kneedfunctie
schraap het mengsel naar beneden
1 min / kneedfunctie
Haal het (zeer kruimelig) deeg uit de beker. Kneed voorzichtig tot een bol en rol uit met een deegrol.
Snij koekjes uit met een uitsteker. Leg ze op een bakplaat.
bak ongeveer 20-30 min in een oven op 150°C haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster