Speculaas
175 g boter (kamertemperatuur)
400 g cassonadesuiker (kindjes-suiker)
100 g water
2,5 g bakpoeder
7,5 g bicarbonaat
1/2 tl speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
625 g bloem
Klop de boter zacht in de beker.
30 sec / snelheid 3
Doe de suiker erbij en meng.
30 sec / snelheid 3
Los het bakpoeder en bicarbonaat op in het water en voeg toe.
Meng met de boter en suiker.
Meng met de boter en suiker.
30 sec / snelheid 3
Doe de rest van de ingrediënten erbij en kneed.
5 min / kneedfunctie
Wikkel het deeg in folie en laat een nachtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Haal het deeg uit de folie, leg een deel van het deeg in de speculaasvorm, druk aan en maak er koekjes van. Leg de koekjes op een bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven.
TIP:
Vervang de cassonadesuiker door donkere suiker.