Uilenkoekjes
Naar een idee van Edith Van Dingenen
Ingrediënten
Ingrediënten
- 120 g boter
- 110 g suiker
- snuifje zout
- 10 druppels amandelextract of essence
- 1 ei
- 220 g bloem
- ½ koffielepel bakpoeder
- 56 bakvaste chocolade parels
- 28 pistachenoten
Doe de boter in blokjes in de mengbeker en roer zacht.
30 sec / snelheid 3
Doe de suiker, het ei, het amandelextract en het zout in de mengbeker en meng met de boter.
30 sec / snelheid 3
Voeg de bloem en het bakpoeder bij het mengsel en kneed.
30 sec / kneedfunctie
Spatel het deeg naar beneden en kneed nog even.
30 sec /kneedfunctie
Maak een bol van het deeg, bebloem je werkoppervlak en rol uit. Snij 30 cirkels uit (diameter 5 cm) (lichaam van de uil). Snij met een appelboor of een spuitmondje 60 kleine cirkeltjes uit (diameter 1 cm) (voor de ogen). Plak de oogjes met een beetje losgeklopt ei op het lichaam van de uil. Duw in elk oogje een chocolade bakparel. In het midden duw je een pistache noot. Met je cirkel uitsnijder duw je nu opzij de vleugeltjes in en onderaan duw je met een vork de pootjes in het deeg.
Bakken op 180°C gedurende 15 minuten.